نخستین بارش شهابی سال 2025 چه ویژگی هایی دارد؟

بارش شهابی کوادرانتید (Quadrantid) به عنوان نخستین فرصت رصد گلوله های آتشین آسمانی در سال 2025، امروز به اوج خود می رسد.

خبرگزاری تسنیم، بارش شهابی کوادرانتید (Quadrantid) به عنوان نخستین فرصت رصد گلوله های آتشین آسمانی در سال 2025، روز جمعه به اوج خود می رسد.

این بارش شهابی با ویژگی های منحصر به فرد خود، ازجمله گلوله های آتشین درخشان، در آسمان شب ظاهر خواهد شد. هلال ماه در حال کاهش که تنها 11 درصد کامل است، شرایط ایده آلی را برای مشاهده شهاب ها در آسمان تاریک فراهم می کند.

بیشتر بارش های شهابی نام خود را از صورت های فلکی که به نظر می رسد منبع آن ها هستند، گرفته اند، اما بارش شهابی کوادرانتید از این قاعده مستثناست. به گفته ویلیام کوک، کارشناس ناسا، نام این بارش از صورت فلکی ای گرفته شده که دیگر وجود ندارد.

این بارش شهابی ناشی از عبور زمین از میان زباله های سیارکی به نام 2003 EH1 است. وقتی این زباله ها وارد جو زمین می شوند، به دلیل مقاومت هوا داغ شده و می سوزند و گاهی رد درخشانی از خود بر جای می گذارند. این پدیده که به آن "ستاره های تیرانداز" نیز گفته می شود، جلوه ای خیره کننده به آسمان می دهد.

مشاهده کوادرانتیدها

این بارش شهابی با نرخ اوج 120 شهاب در ساعت، بهترین فرصت را برای علاقه مندان به نجوم فراهم می کند. این پدیده آسمانی از حالا تا 16 ژانویه قابل مشاهده خواهد بود و بهترین زمان برای رصد آن ساعات اولیه قبل از طلوع خورشید است. برای تماشای این شهاب ها نیازی به تجهیزات خاصی نیست، اما حضور در مکانی دور از نورهای مصنوعی شهر، شانس دیدن شهاب ها را افزایش می دهد.

منابع نوری مانند ماه درخشان و آلودگی نوری می توانند مانع از مشاهده واضح این بارش شهابی شوند. به علاقه مندان توصیه می شود در شب هایی که آسمان بدون ابر است و ماه در پایین ترین وضعیت خود قرار دارد، اقدام به رصد کنند.

علاقه مندان به پدیده های آسمانی می توانند پس از پایان بارش شهابی کوادرانتید، برای رصد بارش های شهابی بعدی در ماه های آینده آماده شوند. جزئیات این بارش ها به زودی اعلام خواهد شد.

بارش شهابی کوادرانتید با ویژگی های خیره کننده و شرایط مساعد برای رصد، فرصتی کم نظیر برای علاقه مندان به نجوم در آغاز سال جدید میلادی است.

انتهای پیام/

نظرات

captcha